Дома / Вицови / Животни (страна 13)

Животни

Сексање

Седат мачори дома и се досадуваат. Најстариот вели: – Ајде надвор да се сексаме.– А што ви значи тоа да се сексаме? -прашува најмладиот мачор.– Ај со нас па ќе видиш – му одговориле другите и излегле.Стоеле на аголот два часа, а бидејќи било февруари, се замрзнале од студ.Тогаш најмладиот …

Повеќе...

Пијан орел

Излегол орелот пијан од кафеана, застанал на врв од карпа и ги раширил крилјата. По неколку секунди ги спуштил крилата и рекол: – Ма ќе си одам пеш дома.

Повеќе...

Не сери!!!

Се шетал штрк по бара и ете ти жаба. Оп и ја изел. Летнал штркот, а жабата извадила глава од газот и го прашува штркот: – На која висина сме!? – На 15 илјади метри! – Ауууу, не сери!

Повеќе...

Страв

Дошле зајакот и син му дома. Синот цел помочан, а таткото покакан. Мајката зајчица ги прашува:– Сине, побогу, што ви се случило?А синот одговара:– Ма остај, се помочав од страв додека мечката си го бришеше г'зот со тато.

Повеќе...

Судбина

Воделе љубов глушец и слоница. Утрото глушецот кога се разбудил ја нашол слоницата мртва и си рекол:– Е, што ти е судбина, за една ноќ уживање сега треба цел живот гроб да копам!!

Повеќе...

Волкот и лисицата

Отишла лисицата кај волкот.– Волку, ај научиме да читам , само ти знаеш да читаш во шумава?– Ќе те научам, ама ако ми дадеш, одамна ти имам фрлено мерак.– Манјачиште едно! – рекла лисицата и си отишла.После некое време, лисицава си размислила и решила дека вреди да му даде на …

Повеќе...