Дома / Вицови / Животни (страна 9)

Животни

Кртица

Во шумата ја осудиле кртицата на стрелање и ја прашуваат што и е последна желба, и она вика – закопајте ме жива!!

Повеќе...

Брза птица

Си седеле две птици во гнездо. Одеднаш над нив прелетала една ракета. Едната од птиците се удила и рекла:– Ауууууу,ама е брза оваа птица!А другата и одговорила:– Ех, па и ти би била брза кога би ти горел газот!

Повеќе...

Мравка vs. Слон

Си бил еден слон и тон мравки и мравките решиле да го тепат слонот. Му се качиле мравките и почнале да го тепат. Мрднал малку слонот и сите мравки паднале. Останала само мравката Никола и овие сите одоздола викат:– Николче удави го! Николче удави го!

Повеќе...

Зајак и мечка

Оди зајак во кафич чука на шанк и вика на мечката :-Дај едно пиво!!Оди другиот ден и пак исто тропа и вика:-Дај едно пиво!!Мечката нервозна и му вика на зајакот:-Ако тропниш уште еднаш ке ти ја заковам раката со шајки!!Оди зајакот другиот ден и и вика на мечката:-Мецоо имаш шајки!??Таа му …

Повеќе...

Зајко

Си седи зајко в шума и поминала лисицата и го прашува:-Абе зајко шо прајш?Зајко: Еве ја чекам мечката да ја истепам!!!Поминува волкот и исто ја прашува.Зајко: Еве ја чекам мечката да ја истепам!!!Поминува мечката и го прашува зајчево шо прај и ова и вели:-Еве седам и тропам глупости!!! 

Повеќе...

Прашања

Здогледал слонот камила и и рекол:– Зошто цицките ти се на грбот?Камилата одговорила:– Колку глупо прашање поставуваш, тебе зошто курот ти е на главата? 

Повеќе...

Мајмунчиња

Си биле две мајмунчиња и чепкале бомба. Дошло трето мајмунче и им рекло:– Абе што правите, тоа е бомба, може да ви пукне! Мајмунчињата се насмеале и му рекле:– Е ако де, имаме уште една!

Повеќе...

Кокошки

Се сретнале две кокошки и разговараат.Ти колкави јајца снесуваш?– За 5 денари, а ти?– Е јас снесувам за 6 денари.– Е па, не знам како ти се исплати да си ја шириш за еден денар!

Повеќе...