Дома / Вицови / Животни (страна 7)

Животни

Муабет

Прават муабет на мобилен мравка и пајак.Мравката: Еј, пер кај си бе?Пајакот: Еј, абе ништо не те слушам, немам мрежа.

Повеќе...

Лилјаци

Си виселе лилјаци на една гранка, а само еден стоел исправено.– А бе што му е на овој?– Појма немам до пред 5 минути беше добар, изгледа се онесвести!

Повеќе...

Верверичка

Зајакот се дрогирал и поминала верверичката и го видела како се дрогира и она сакала да проба. Зајакот и дал и оваа пробала од марихуаната. Зајакот:– Вервевичке осеќаш нешто? – Ништо! Верверичкава пак така неколку пати земала и зајакот ја прашува:– Oсеќаш нешто? – Ништо! Оваа пак земала од дрогата …

Повеќе...

Бикини

Се сончала мравката, а слон се бањал во базен и на мравката и ги снемало бикините и си помислила дека слонот и ги земал и отишла до кај него и му рекла слону излегувај од базенот! Слонот: Абе зошто што направив сега? Мравката: Абе излевај од базенот кога ти викам …

Повеќе...

Јагоди

Една мечка си отворила продавница и уште истиот ден дошол зајакот и прашал:-Имате ли јагоди?-НеИ се така зајакот ја прашувал мечката 21 ден и на мечката и дошло преку глава и му рекла:-Ако уште еднаш ме прашаш дали имам јагоди ќе земам шајќи и ќе те заковам на ѕидот!Другиот ден …

Повеќе...

Зајакот и волкот

Си одел еден зајaк по пругата и не видел дека иде воз и тој го згазил. Зајакот веднаш бил пренесен во болница. Во болницата имало волк и волкот му рекол зајкот: – Колку големи уши имаш, а не си го чул возот дека брчи позади тебе.А зајко па му рекол:– …

Повеќе...

Желки

Си биле две желки и оделе по пустина. И наеднаш дошле до една палма со вода. И сега ако првата испиела тогаш ќе немало вода за другата а ако втората пиела ќе немало вода за првата. А се гаделе заедно да пијат. И на првата желка и текнало да појде …

Повеќе...

Зафркавање

Зајакот и вели на змијата: – Извини што те зафркавав дека немаш нозе. А змијата му вели: – Добро бе, било па поминало. Зајакот: – Епа дај си рака.

Повеќе...

Мравка и слон

Паднала мравката во една дупка, поминал слонот и ја прашал ти треба помош?Да ми треба, – одговорила мравката.И оти му бил долг на слонот го пуштил надолу и ја извадил мравката.Поминало време, сега слонот паднал во истата дупка почнал да вика и да бара помош. Поминала мравката и му рекла да …

Повеќе...

Животно

Си било едно магаре си се шетало и одеднаш ја сретнува зебрата. Зебрата му  вели:– Абе каков вид  животно си ти?Магарето и вели: – Соблечија пижамата па ќе видиш што животно сум јас!

Повеќе...