Дома / Вицови / Животни (страна 5)

Животни

Петел

Во некое село фармерот носи нов помлад петел на фармата и тој веднаш му ги зема сите кокошки на стариот петел, па овој решева да се договорат околу кокошките и му вика:– Ајде да правиме трка кој победи за него се кокошките, но ти мене ќе ми дадеш 2-3 метра …

Повеќе...

Сардини

Во морето среќно си пливаат сардини кога наеднаш пред нив се појавува подморница. Малите сардинчиња уплашени се сокриле позади мајка им:– Не се плашете, тоа се само луѓе во конзерва!

Повеќе...

Лепи

Серат мечка и зајак во шума и мечката го прашува зајакот:– Зајко, ти се лепи ли гомното за крзното додека сереш?– Не.Мечката го фаќа зајакот и се брише.

Повеќе...

Стапица

Си одел лавот по џунглата и паднал во некоја си стапица. Дошол зајакот и го прашува:– Лавче што правиш ти таму долу.А лавот му одговорил:– Па еве како што гледаш паднав во оваа стапица.И тогаш зајакот почнал да го пцуе, да го вреѓа. Но одеднаш зајакот се лизнал и паднал …

Повеќе...

Бегање

Си бил некој зајак и и рекол на лисицата: – Мори лиске, ај да се ебеме. – Не бе зајко, мал ти е .И овој добро и отишол кај некој магионичар и му рекол кога ќе свирне дека ќе му расте по едно метро. И зајко свирнал и му пораснал …

Повеќе...

Финансова полиција

Желката трчала панично низ шумата и налетал на жирафата. – Желко што брзаш толку? – Ќути не ме прашувај ме брка финансова полиција. Ја куќа, жена ми куќа, децата куќа, ако ме фатат тешко мене! Кога го чула ова жирафата се дала и таа на бегање. И така налетува на …

Повеќе...

Желба

Лисицата ја прашуваат:– Која е твојата најголема желба?– Да научам да играм шах!– Зошто баш шах?– За да го изедам ловецот.

Повеќе...

Црви

Одат два црви, едниот среќен и цело време се смее, а другиот тажен. И тажниот го прашува среќниот:– Што е толку смешно?– Таштата ми отиде на риболов. – Одговара среќниот црв.

Повеќе...

Папагал

Еден фраер имал безобрaзен папагал, кога и да му дошла девојка во посета, папагалот ја навредувал, па девојката си заминувала лута. Еден ден дечкото му рекол на папагалот: – Слушај, вечерва ќе дојде една женска што многу ми се допаѓа. Ако случајно направиш некоја беља, ќе ти го ископам едното …

Повеќе...