Црви

Одат два црви, едниот среќен и цело време се смее, а другиот тажен. И тажниот го прашува среќниот:
– Што е толку смешно?
– Таштата ми отиде на риболов. – Одговара среќниот црв.

Обиди се со

Јајце

Лета врапче, се мачи, потејќи се, носи антилопа. Две други врапчиња седат на гранка и …