Дома / Вицови / Животни (страна 4)

Животни

Воспитување

Мајката ајкула го учела својот син како да лови човек. – Значи сине кога ќе го видиш човекот ќе почнеш да кружиш околу него 20 минути, па после ќе одиш ќе го изедеш. – Е како мамо, ако сум многу гладен? – Па ако сакаш да го јадеш со гомна…

Повеќе...

Зајко напушен

Лавот забранил да се пуши трева во џунглата. Сите го почитувале тоа освен зајко кој секој ден пушел. Еден ден го затекнал лавот и му се развикал: – Зајко!!! Што правиш? Нели реков да не се пуши во џунглава! – Е добро еднаш и ти пак еее…. Вториот ден пак …

Повеќе...

Капини

Си имало една река. На едната страна била мечката што јадела капини, а на другата зајакот.– Еј, мецо, дојди да видиш нешто што го гледам јас! – вели зајакот.– Не можам, зајко, јадам!– Ма, дојди, кога ти велам! Ќе се изненадиш! – вели зајакот.– Не доаѓам.Но, зајакот замарал така и …

Повеќе...

Интервју

Една кокошка снела јајце тешко пет килограми. Кај неа дошол репортерот од локалната телевизија: – Како се случи тоа? – Тајна… – Какви се вашите планови за во иднина? – Да снесам јајце тешко шест килограми. Потоа репортерот го прашува петелот: – Како се случи тоа? – Тајна. – Какви …

Повеќе...

Мравката и штурецот

Било пролет и мравката си работела во нивата. Поминал штурецот со џип и со две згодни риби.– Мравко, ај со нас ќе одиме на планина да се журкаме.– Не можам, ќе дојде зимата ќе мора нешто да јадам.Дошла есен и мравката пак си била во нивата. Пак поминал штурецот со …

Повеќе...

Лавица

Си седеле лавот и бикот на шанк и си пиеле пиво. По некое време на лавот му ѕвони мобилниот:– Ајде прибирај се дома, да не доаѓам ја таму, јасно?– Еве одма доаѓам драга.– Е, лаве, мене така да ме вика жена ми коа сум у кафана, не би поминало тоа …

Повеќе...

Жирафи

Тато зошто жирафите имаат толку голем врат?– За да можат да јадат од високите дрва.А тато, зошто дрвата се високи?– За да не мора жирафите да се навалуваат додека јадат.

Повеќе...

Вошкар

Се расправаат дечко и девојка мајмуни и девојката му вика мрш бре вошкар еден! А на тоа овој и одговара: – На кого ма ти вошкар, од чии вошки се здебели толку?

Повеќе...

Зајчиња

Се договориле зајчињата да го тепат волкот и мислеле причина… Мислеле, мислеле и на тоа најмалото му текнало: – Ај ќе го тепаме зошто не носи капа. Се согласиле и другите и го среќават волкот и тоа најмалото му вели: -Ти зошто не носиш капа? – и го истепале. Следниот …

Повеќе...

Трева

Трча зајко низ шума и се сретнува со слонот, и слонот му вика:– Што си толку задишен бе зајко?Зајко му вика:– Главата ми чади заглавен сум до гуша.– Земи тревава, почекај ме ќе се вратам и ќе свиткаме по еден.И зајко чекал, чекал, и ја испушил цела трева. Дошол слонот …

Повеќе...

Глувци

Мајка и син глушец отишле во кафана. После некое време покрај нив пролетал лилјак и малото глувче вика:– Мамо, мамо, види ангел.

Повеќе...

Дозвола

Решиле лисицата, магарето и волкот да отворат фирма. Лисицата рекла: – Јас сум итра ќе одам во општината и за час ќе средам да добиеме дозвола. Заминала лисицата и се врака за половина час со наведната глава, не успеала. Тогаш волкот рекол: – Ќе одам јас, јас сум опасен и …

Повеќе...