Дома / Вицови / Животни (страна 6)

Животни

Сомнителни

Слонот ја среќава мравката затрчана, jа прашал зошто трчa, а оваа во трк му одговара:– Ќути не прашувај, некој ја силувал лавицата па сега лавот ги брка сите сомнителни.

Повеќе...

Копнени животни

Зајакот се издрогирал една вечер, па фатил да плива во поточето. Го виделе другите шумски животни и почнале да му викаат:– Зајко бе, излагај од вода, ќе се удавиш!А зајаков им одговара:– Ебете се вие копнени животни!!!

Повеќе...

Бандера

Оди куче по улица и наидува на бандера и застанува да се измоча. По мочањето вика: – Уфф, да не беше бандерата ќе се помочав…

Повеќе...

Накиснување

Седат две жаби покрај река и одеднаш почнува да врне дожд.Едната жаба и рекла на другата:– Ај да скокнеме во вода за да не накиснеме!

Повеќе...

Екипа

Играле фудбал мравки против слонови. Една мравка закаснила на натпреварот и кога стигнала го прашала судијата: – Од која екипа сум?

Повеќе...

Кока кола

Тропа волкот на врата и им вели на 7те јариња: – Јариња, oтворете мајка ви е. Ви донесов млеко! На тоа јарињата одговараат: -Мајка ни отиде да купи кока кола, а не млеко.

Повеќе...

Премин

На една раскрсница малиот полжав ја прашува својата мајка: – Мамо, овде ли ќе ја поминеме улицата? – Да не си луд? Па овде за 3 саати ќе помине автобус!

Повеќе...

Војска

Му дошло покана на лавот за у војска и овој се побунил:– Ма каква војска, ја сум лав, цар на животните, не идам у војска.– Цар, или не, мора да одиш, сите животни одат, ќе одиш и ти.И така лавот застанал во строј, кога старешината му се развикал:– Шо е …

Повеќе...

Трчање

Некое магаре си јадело трње и здогледало како ергела коњи трчала низ ливадата. Фатило магарево да трча по нив за да ги стигне.Трчало, трчало, кога коњиве се смилувале па застанале.Целово задишано магарето ги прашува:-Добро бе, коњи едни, каде брзате, што се случило?-Ништо не се случило, си трчаме онака.-Тууу, јас мислев …

Повеќе...

Разлика

Си бил некој селанец кој имал два коња еден кој стоел за јавање и другиот кој бил за орање. Ама селанецот неможел да ги разликува. И решил да оди кај некој кој го сметале за најпаметен. Отишол кај него и му ја раскажал приказната. После два часа размислување најпаметниот му …

Повеќе...

Ракови

Се шетаат рак пушач и рак непушач. Ракот пушач му вика на другиот:– А зошто не пушиш?– Па не сум будала да добијам човек на бели дробови.

Повеќе...

Црнец

Две мачки прават муабет:– Денес сигурно ќе ме бие малер!– Од кај знаеш бе?– Ма од сабајле еден црнец ми го пресече патот.

Повеќе...