Дома / Вицови / Животни (страна 10)

Животни

Театар

– Си биле волкот,зајакот,и куната.Волкот вика:– Абе многу е досадно вака, дајте нешто да правиме..Зајакот вика:– Е што де?Волкот вика:– Ај театар ќе си играме, секој ќе има уметничко име.. Еве ја ке бидам ВУРОВ.Зајакот вика:– Јас сум ЗУРОВ.А Куната вика:– Е ЈА НЕ ИГРАМ КОЈ ВЕ ЕБЕ!

Повеќе...

Лав и Магаре

Решиле едно магаре и еден лав да се сексаaт. Прв бил лавот, го ебел,ебел,ебел и му рекол на магарето: -Магаре ај помешај малку да свршам! Магарето го послушало и лавот свршил. На ред дошло магарето и тоа ебело, ебело, ебело и му рекло на лавот: -Лаву ај сега ти мешни …

Повеќе...

Предигра

Си било едно црвче и сакало да се најаде. Го гледа листот и размислува….– Ај да почекам нека стане зелен и посочен, па ќе го изедам.Во меѓувреме, некое врапче го мерка црвчето и размислува…– Ај да почекам да созрее ливчето, црвчето нека го изеде, ќе стане подебело, па потоа ќе …

Повеќе...

Папагал

Си била една баба и си имала папагал. Го пратила бабата папагалот да оди да научи некои нови зборови. Папагалот отишол првин кај деца што играат криенка децата викале :''изгоре лончето претече млекото'' и папагалот го запамтил тоа. Потоа папагалот отишол на градски стадион и таму играл Дарко Панчев и …

Повеќе...

Кивавица

Кога јас ќе почнам да завивам цела шума е во страв – кажува волкот. – Кога јас ќе рикнам сите бегааат – кажува лавот. – Кога јас ќе се закивам цел свет е во страв, кажува малецкото пиленце

Повеќе...

Ракоплескање

Малиот комарец се враќа дома после првиот, пробен лет.– Како беше сине? – го прашува мајка му.– Фантастично мамо! Сите ми ракоплескаа.

Повеќе...

Птичји грип

Еден лебед влегол во кокошарник и почнал со ред да ги ебе кокошките. Дошол љубоморниот петел и сакал да се тепа со љубовџијата:– Зошто бе ми ги ебеш моите кокошки?А овој мртов ладен, му вика:– Ајде бе, ќути, не јади бурек таму, немој да легнам долу да се направам мртов, …

Повеќе...

Градник

Се шета бикот низ штала и видел падната ракавица. Се врти накај кравата и вика:– Драга пак ти паднал градникот.

Повеќе...

Папагал

Некој таксист имал некој многу паметен папагал, што се памтел. Еден ден додека таксистот бил на работа го зел папагалот со него. Додека се возеле, врнало дожд. И таксистот рекол: " Дожд врне као некој да моча ". И тоа папагалот го запамтил. Во меѓувреме тие застанале на некој паркинг. …

Повеќе...