Дома / Вицови / Животни (страна 12)

Животни

Педери во шумата

Си бил зајко и одел низ шумата и на цел глас се дерел: педери, педери, и сите животни што ќе го сретнеле му викале да не вика така, а он пак си продолжувал… По некое време наишол волкот и му кажал да не вика зошто можел некој да го истепа …

Повеќе...

Трема

Се шетал некој мајмун по џунглата и видел лав, се уплашил и веднаш се качил на најблиското дрво.Лавот: Што се палшиш бе, мајмун еден!Мајмунот: Е како бре што се плашам, ќе ме изедеш.Лавот:Таман работа, ај слези.Мајмунот: Врзи ја муцката па ќе слезам. Овој ја врзал.Мајмунот: Ај сега врзи ги рацете …

Повеќе...

На гатачка

Се јавува жабок на гатачка по телефон и ја прашува за својот љубовен живот, а таа одговара:– Ќе сретнеш многу убава жена која ќе сака да ја осознае твојата внатрешност.– Стварно?! А кога тоа?– Догодина, на час по биологија.

Повеќе...

Отишол зајко…

Една вечер зајакот влегува во кафеана кај мечката и и вика дај мецо, едно пиво, оти вечерва ќе јади некој ќотек. Тогаш мечката му рекла "Зајко, седи мирен, пиј го пивото и не прави проблеми". Така зајакот извесно време ја малтретирал мечката. Кога на мечката и дошол зајакот преку глава …

Повеќе...

Здрав живот

Земал зајакот трча у шумата, како џогира и го глеа волкот пуши џоинт. Му вика немој бе волчко тоа лошо е за тебе, дај дојди со мене ке трчаме, во здраво тело здрав дух. Го глеа волкот зачудено и вика ај што му ебеш матер. Трчаат двајцава ја гледаат мечката …

Повеќе...

Медо швркензи :)

Му било роденден на мечокот, па ги собрал сите животни и им рекол:"Сите сте поканети, ама ако ми донесе некој од вас глуп поклон, ќе го ставам преку скут, ќе го извадам "Стојко" и ќе ве швркам со него."Доаѓа Лисицата, му носи ДВД. Овој радосен, збеснува. Доаѓа Волкот, му носи …

Повеќе...

Мравки

Три мравки снимале филм на водопад.Првата скокнала и се удавила.Втората скокнала и се удавилаТретата скокнала и не се удавила.– Зошто?– Затоа што имала главна улога.

Повеќе...