Желба

Лисицата ја прашуваат:
– Која е твојата најголема желба?
– Да научам да играм шах!
– Зошто баш шах?
– За да го изедам ловецот.

Обиди се со

Јајце

Лета врапче, се мачи, потејќи се, носи антилопа. Две други врапчиња седат на гранка и …