Овци

Си биле две овци и едната и вели на другата:
– Кај си бееее?
A другата и одговара:
– Еве мееее.

Обиди се со

Јајце

Лета врапче, се мачи, потејќи се, носи антилопа. Две други врапчиња седат на гранка и …