Маркс

Двајца џандари прават муабет:
– Абе, слушна дека на Маркс има луѓе?
– Ех што си глуп, ко прво не се вика Маркс, туку Марс, а дека има луѓе, тоа е само хипотенуза.

Обиди се со

Царина

На царина: – Што имаш во вреќата? – Храна за канаринци. – Дај да видам? …