Влошки

Се шета лисицата низ шумата и го гледа зајакот цел во крв и му вели:
– Што ти е бе зајко?
– Остај ме лисо, мечката ме искористи како влошка.
Следниот ден повторно лисицата шета низ шума и овој пат го гледа бувот цел во крв и му вели:
– Што ти е бе бубо?
– Остај ме лисо, некој на мечката и рекол дека оние со крилца се подобри од обичните.

Обиди се со

Адреналин

Оди Цветко кај психолог и вели: – Сè во мојот живот е прекрасно, но ми …