Бурек

Мечокот си купил бурек, и отишол да си ги измие рацете, за тоа време некој му го украл бурекот.
– Ах да го фатам мангупот, главата низ газот ќе му ја извадам.
Во близина се нашла лиската.
– Лиске мори, кажувај кој ми го дрпна бурекот?
– Не го видов најдобро, ама имаше големи уши.
Во тоа време влегува зајкото дома целиот задишан:
– Брзо залижувајте ги ушите со гел, магарето гадно ќе наебе!

Обиди се со

Животински суд

Животните во шумата си направиле суд. Лавот е судијата, а жабата е обвинител. Го суделе …