Дома / Вицови / Животни / За помен

За помен

Си биле еден зајко и една мечка,тие секогаш кога ќе се најделе секогаш правеле бељи.
Еден ден лавот рекол:
– Зајакот и мечката веќе не може да се среќаваат бидејќи прават бељи.
Зајакот и мечката отишле во кафана и нарачеле две пива и за несреќа дошол лавот и мечката го пикнала зајакот во џеб у гради.
Лавот го прашал:
– Шо бе две пива мечко.
Мечката рекла:
– Едното за мене, а другото за зајко за помен.
Лавот рекол:
А, тоа у џебот шо ти е.
Мечката удирајки се по гради рекла:
– А, ова ништо слика од зајко.

Обиди се со

Животински суд

Животните во шумата си направиле суд. Лавот е судијата, а жабата е обвинител. Го суделе …