Дома / Вицови / Лудница (страна 3)

Лудница

Испитување

Во лудница испитуваат дали се излечени двајца луди.Отишол првиот и му рекле:Кој прв стапнал на месечината?И тој одговорил:– Јуриј Гагарин.Кој ја нацртал Мона Лиза?– Леонарно Да Винчи.Дали на месечината има живот?– Се мисли но сеуште не е откриено.И првиот му ги кажал на вториот одговорите. И почнале да го испитуваат вториот.Го прашале:-Како се викаш?И тој одговорил: – Јуриј Гагарин.Како се вика татко ти?– Леонардо Да Винчи.Дали си луд?– Се мисли но сеуште не е откриено.

Повеќе...

Спасител

Еден лудак трчал околу лудница и наеднаш здоглеал некоја жена kај што се дави. Чекај рекол,а да скокнам и да ја спасам можи ќе ме пуштат после да си одам дома.Така и направил и после тоа оди кај дежурниот лекар и му вика: – Докторе, додека трчав здогледав една жена …

Повеќе...

Луд е

Се јавува директорот на лудница во полициска станица и бара помош за фаќање на пациентот кој избегал тој ден.– Висок е метар и педесет, многу е слаб и тежок околу двеста килограми…– Тоа не е можно, човек од метар и педесет, слаб, а тежок двеста килограми?!– Па нели ви реков …

Повеќе...

Базен

Си бил некој лудак во лудница. Му текнало да и напише писмо на мајка му и и напишал:– Мамо овде во лудницава ни е добро. Секој ден одиме на базен. Сите мои другари скокаат на нозе, единствено јас скокам на глава, а директорот на лудницата ни рече, ако бидеме добри, …

Повеќе...