Дома / Вицови / Виц на денот / Две порции

Две порции

Во кујната од една психијатриска болница се дели ручекот:
– Јас сум Никола Карев, дајте ми една порција!
– Јас сум Гоце Делчев, дајте ми една порција!
– Мене дајте ми две!
– Зошто тебе две? – зачудено прашала готвачката.
– Јас сум Кирил и Методиј!

Обиди се со

Тежина

Трпе оди на доктор и докторот го прашува: – Колку килограми си бил најтежок до …