Дома / Vicoteka.mk (страна 50)

Vicoteka.mk

Простата

Се среќаваат двајца пријатели, од кои едниот пелтечи: – Ккккаааккко ссси? Ооодамна не сссме ссе виделе. – Еве, имам проблем со простатата и се мачам со неа. – Шшшштооо еее ттоа? – Мочам како што ти зборуваш.

Повеќе...

Кечап

Седат две плавуши во сендвичара, јадат хамбургери и едната и вели на другата: – Сакаш бел или црвен кечап?

Повеќе...

Развод

Бракоразводна парница во суд. Трпана: – Инсистирам за развод! Тој, без мое знаење, продаде сè: од фрижидерот до тавите, а парите ги испи. Трпе: – Јас, во мојата одбрана, сакам да кажам дека оваа „идеална домаќинка“ дури по две недели дозна дека го нема фрижидерот, шпоретот и тавите!

Повеќе...

Просење

Двајца Македонци просат во Европа. Едниот му се жали на другиот: – Добро, не ми е јасно зошто тебе повеќе пари ти оставаат и на крајот собираш многу повеќе од мене. – Дај да видам што ти пишува на картонот? – Еве: „Болен сум, невработен, татко на три деца, ве …

Повеќе...