Дома / Vicoteka.mk (страна 2)

Столе

Осветување на дом

Трпе ѕвони во црвка: – Попе, сакам да ја осветам куќата, колку ќе ме чини? Попот го прашува: – А колку квадрати е? Трпе замислен, му вика: – Попе, абе за осветување те прашав, не за кречење.

Повеќе...

Бесценето

Цвеќе-300 денари Такси-150 денари Кино-300 денари Вечера-2000 денари Подарок-4000 денари Хотелска соба-2000 денари Изразот на неговото лице кога ќе му каже дека имаш менструација-БЕСЦЕНЕТО!!!

Повеќе...

5G мрежа

Баба и внук разговараат: – Абе внучко, таа мрежата што ја рекламираат – 5G, добра ли е? – Добра е, бабо… супер е! Зошто? – Па да ми купиш од неа едно дваесетинатина метри да си ги заградам кокошките…

Повеќе...

Смрт

Трпана му вика на Трпе: – Срце, ти личам ли дека малку сум се здебелила? – Љубов моја, па ти никогаш не си била слаба. Време на смрт: 13:50, причина: Корона вирус.

Повеќе...

Топ 5 вицови за 2019

1. Детски додаток Залетано влегува Трпе дома и задишан и вика на Трпана: – Жено,дали слушна? – Што? – Владата одлучила да дава детски додаток на сите семејства кои имат по пет деца. – Ама ние имамо само три. – Ќе ми простиш жено, ама ја малку ти бев неверен …

Повеќе...

Изложба

Цветко и приоѓа на непозната жена: – Здраво! Ќе одиме кај тебе или кај мене? – Господине, за каква ме сметате вие мене, од каде ви е идејата дека се согласувам? – Госпоѓо, да бидеме реални: Која друга 35-годишна жена ќе дојде на изложба на карбуратори.

Повеќе...

Грешка

Трпана му кажува на Трпе дека е трудна, а он шокиран ја прашува: – Ама, како е тоа можно? Секогаш пазам и користам заштита! Како може да ми се случи ваква грешка? А Трпана го теши: – Ама Трпе, јас не кажав дека тоа е твоја грешка!

Повеќе...