Виледа

Трпе оди со плавуша на кафе и гледа дека масата е прљава, доаѓа келнерот и му вика:
– Ако може една виледа.
Плавушата на тоа додава:
– И за мене исто!

Обиди се со

Осамена

Плавуша се жали на другар: – Многy сум депресивна. – Од што? – Дебела сум …