Дома / Вицови / Оптичар

Оптичар

Влав оптичар го учи својот син како да го превземе бизнисот:
– Кога ќе влезе клиент, не гледај во таванот, туку ќе го погледнеш директно во очи.
Кога ќе те праша за цена за очилата, прво ќе му кажеш 1000.
Ако не трепне, намали му на 499…
Ако пак не трепне, кажи му 100 денари.
Ако и по тоа не трепка, му викаш без ДДВ.
Кога ќе ти извади пари да ти плати, ќе му кажеш – стаклата не се вклучена во цената.

Обиди се со

Заем

Трпе му вели на Цветко: – Цветко, дај ми 100 евра на заем, многу ми …