Печурки

Донеле влаинка во итната медицинска помош и докторот ја прашал:
– Пак вие? Вчера ве спасивме затоа што сте јаделе отровни печурки, а денес?
– Исто, синко. Останаа од вчера, па реков да не ги фрламе.

Обиди се со

Чешел

Оди Влав по улица и среќава пријател исто така Влав, па го прашува: – Каде …