Дупло

Трпе се враќа мртов пијан. Трпана со висок тон:
– Пак се врати мртов пијан, а?
– Те молам ќути, доволно сум казнет што те гледам дупло.

Обиди се со

Полиглот

Го прашале Трпе: – Трпе колку јазици зборуваш? – Осум. -Еј, осум!? Ај кажи нешто …