Чоколадо

Купува Влав чоколада за да ја израдува жена си дома:
– Еве ти срце една коцка да се заблажиш.
– Зашто само една?!
– Па останатот спакувај го и чувај го за децата.
– Кои деца, па ние немаме деца?!
– Што се секираш, ќе имаме некогаш.

Обиди се со

Џентелмен

Трпана разговара со пријателка: – Нема веќе вистински мажи, вистински џентлмени! – Е како нема? …