Дома / Вицови / Амстердам

Амстердам

Кинески турист оди во една од црвените соби во Амстердам и ѝ вели на госпоѓата:
– Плаќам за еден час, ама сакам да свршам 40 пати.
– Па тоа не е можно – се зачудила госпоѓата.
– Можно е ако секој пат си замислувам дека сум со друга. За тоа ќе треба само да излезам од вратата и пак да влезам.
Се сложила госпоѓата за 200 евра да му дозволи на Кинезот да прави што сака, да го види и тоа чудо.
И си почнал тој, влези еднаш – заврши работа, излези. Два пати, три пати, пет, 10 и така до 39. После 39-тиот пат излегол и го нема да се врати. Госпоѓата излегува да види што е работата и гледа надвор Кинезот го нема. Прашува еден случаен минувач:
– Да не видовте случајно еден Кинез?
– Да, да, цел автобус кинески туристи само што тргна од тука…

Обиди се со

Заем

Трпе му вели на Цветко: – Цветко, дај ми 100 евра на заем, многу ми …