Остров

Се сончаат Трпе и Трпана на плажа и Трпе опасно се напалува. Ѝ бара на Трпана, а оваа му вели:
– Не си нормален! Па сите овде гледаат.
– Ќе се покриеме со пешкирот – упорно навалува Трпе.
– Нема шанси! – Одбива Трпана.
– А да одиме на оној остров таму?
– Доста бе будало, па јас не знам да пливам – пак го одбива Трпана.
– Ај вака да направиме: Јас ќе пливам грбно, а ти фати се за него, гледаш ли како е исправен?!
– Абе ајде… а како ќе се вратам?

Обиди се со

Мост

Летна ноќ во Наполи. Сите излегле пред куќи, муабетат и чекаат време за вечера. На …