Анализа

Во болничка соба влегува маж во столарска облека:
– Кој тука е Трпе?
– Јас.
– Ти ли си давал крв за испитување?
– Јас.
– Дај да те премерам…

Обиди се со

Главоболка

Влегува Трпе во аптека: – Здраво, ќе може да ми дадете нешто за глава! – …