Мерки

Во болница:
– Колку си висок ?
– 180 сантими докторе.
– А бе не сум доктор, гробар сум…

Обиди се со

Полицајци

Влагаат двајца полицајци во библиотека. Библиотекарката: – Да не врне надвор?