Дома / Вицови / Семејство

Семејство

Како лесно да препознаете дали гостите се членови од семејство во кафана:
– Трпе, ела ваму, не трчај, ќе те згазам под нозе!
– Не пиј толку бе вол еден!
– Трпано, дојади го ова, пари се фрлени за него!

Обиди се со

Висина

Отишја Кумановац с’с девојку у дискотеку да играв, она висока 180, а он 160. – …