Дома / Вицови / Полицајски (страна 12)

Полицајски

Вести

Си биле двајца полицајци. Командирот им рекол кога ке слушнете на Радио Вести од Земјата застанете и слушајте. И кога возеле двајцата полицајци на радио слушнале вести од Земјата застанале, излегле од колата, легнале на земјата и слушале вести од Земјата. 

Повеќе...

Сарма

Си бил некој полицаец и секој ден поминувал покрај куќата на едно немирно дете, секој ден кога и да поминел полицаецов, детето му викало- ‘кај си бе сарма‘и еден ден полицаецов изнервиран од непристојниот надимак поминувајки исто пак од кај куќата на детево чекал да му подвикне пак а коа …

Повеќе...

Гомно

Биле двајца полицајци, се шетале по патот и виделе нешто кафено, арно ама темно било, овој викал тоа е гомно а другиот викал тоа е нешто слатко, и се карале долго време и одлучиле да идат и да пробаат што е тоа, кога отишле и кога пробале се увериле дека …

Повеќе...

Лична карта

Си иде Бобан во диско и пред да влезе го сопира полицаец. – Дечко колку години имаш?– 18 господине.– Дај ми лична карта!– Дома ми е ја заборавив, ама имам 18 години сега сум четврта година средно.– А што ако си паднал една година ? рекол полицаецот!  

Повеќе...

Шахта

Двајца полицајци паднале во шахта и не можеле да излезат… Едниот вика:– Јас пробувам уште еднаш, ако не успеам си одам дома.

Повеќе...

Извештај

Одат двајца полицајли сабајле у патрола и наоѓаат мртов човек пред соборниот храм.Едниот одма вади пенкало и прави записник и вика.– Денеска на ден 24.05 најдовме мртов човек пред….и се врти на колегата и го прашува, колега како да пишам црква или соборен храм.– Еј, незнам, ај фати да го …

Повеќе...

Прашања и одговори

Отисол 1 дечко во полициска станица  на цет глас рекол дека сите полицајци се глупави. Некој од присутните полицајци рекол дека не е така и побарал доказ за  тоа. Дечкото рекол дека  ке им постави прашања а тие нека одговараат. Така се договориле. Дечкото прашал: Што е тоа мало црвено …

Повеќе...