Дома / Вицови / Полицајски (страна 14)

Полицајски

Бурекџилница

Влегува полицаец во бурекџилница. Застанал во редот и чека и некое дете пред него вика четврт со месо, а полицаецот од позади се дере ТРЕТ СО СИРЕЊЕ!

Повеќе...

На стадион

Полицаец на работа на стадион, за време на утакмица се туфка ли туфка, па на крај изнервиран станува и вика:– Па добро бе мајку му стара, не може ли да ќутите и да навивате!!!

Повеќе...

Полицаец педер!

Двајца дрво пијани седат на улица… По некое време здогледуваат некој полицаец како оди накај нив…– Гиго, Гиго… ти гарантирам дека полицаецов што иде навака е педер!– Зошто мислиш така?– Гледај колку жени шетаат наоколу, а овој ќе видиш, баш нас ќе ни се закачи!

Повеќе...

Како да пишам?

Одат двајца полицајли сабајле на патрола и наоѓаат мртов човек пред соборниот храм. Едниот одма вади пенкало и прави записник и вика. – Денеска на ден 24.05 најдовме мртов човек пред…. и се врти на колегата и го прашува, колега како да пишам црква или соборен храм. – Еј, незнам, …

Повеќе...

Казна

Си бил еден поп и се возел на велосипед и тогаш еден полицаец го прашал:– Попе кај одиш?– Еве со господ напред и со ѓаволот назад.А полицаецот на тоа рекол:– Аааа, значи тројца се возите, а? Еве ти казна!!!

Повеќе...

Инвалид

Си бил некој полицаец инвалид. Си се возел со инвалидската количка и тогаш еден човек на шега му кажал:– Еве ти пари да си купиш скапи патики. На ова полицаецот се навредил и му кажал на својот наредник за тоа, а командирот му рекол:– Па што не му удри клоца?

Повеќе...

Навивање

Полицаец на работа на стадион, за време на утакмица се туфка ли туфка, па на крај изнервиран станува и вика:– Па добро бе мајку му стара, не може ли да ќутите и да навивате!!!

Повеќе...

Љубов на плажа

Полицаец ги пратил жената и децата на одмор на море кога ете ти го по една недела и тој им се придружил. Отишол во хотелот и почнал да и додева на сопругата.– Дај, остави ме сега, децата се во другата соба, не можеме овде да водиме љубов!– Во право си, …

Повеќе...

Кондоми

Состанок во милиција на тема: Заштеда па материјални средства.Командирот: "Време е да почнеме да штедиме. Од денеска нема да употребуваме никакви инструменти за контрола на алкохолизираноста за возачите, затоа што се мпогу скапи. Преоѓаме на поефтин систем: на возачот ќе му дадеме презерватив во кој ќе дува, потоа ќе помирисаме …

Повеќе...

13 цајкани

13 цајкани одат на испит на факултет. Седнуваат еден позади друг, како на факултет. Влегува професорот и им задава една многу тешка задача. Треба да напишат една марка на кола. – Првиот цајкан веднаш запишува ‘Јагуар’. – Вториот се мисли, и се мисли (‘мислам значи постојам’), и пробува да види …

Повеќе...