Казна

Разговараат двајца пријатели:
– Што има ново?
– Се оженив за полицајка.
– Ооо, честито! И како е?
– Ќути не прашувај… Уште на првата брачна ноќ ми залепи 2 казни.
– За што?
– Едната за зголемена брзина, а втората за влез на погрешно место!

Обиди се со

Змија

Си иде Трпе у 5 сабајле пијан, лази по земјата у дворот, гледа пред него …