Дома / Вицови / Полицајски (страна 4)

Полицајски

Ме знаеш

Пијаница се капе во фонтана во парк. Доаѓа полицаец и му вели: – Еј, ти, во фонтаната, брзо да излезеш! Кога пијаницата излегува, полицаецот му бара лична карта. Пијаницата: – Немам во себе никаков документ. – Кој си ти? – Ти ме знаеш! – Не, не те знам, затоа те …

Повеќе...

Најзагрозени

Си стоеле двајца полицајци пред гинеколошка клиника и читале плакат на кој пишувало: „Најзагрозени професии од сифилис се: 1. Актери 2. Шофери 3. Полицајци.“ Откако го прочитале, едниот полицаец го прашал другиот: – Абе колега, што е тоа сифилис? А овој му мавнал еден шамар и му рекол: – Е …

Повеќе...

Пијан

Полицаец застанува еден човек и го прашува: – Господине, вие пијан сте? Овој му одговара: – Не. Полицаецот: – Добро,ама одговорете на прашањево. Гледате две светла кои идат накај вас, што е тоа? Возачот одговара: – Па кола. Полицаецот: – Да,ама каква кола? Мерцедес, Опел, Цитроен… Возачот збунето одговара: – …

Повеќе...

Нема никој

Си доаѓа полицаецот дома и ја гледа својата жена како лежи гола во креветот. – Жено кажи каде е! Ќе го убијам! – Никој нема мажу, што ти е? – Мори жено кажувај каде е, ќе ве убијам двајцата. – Никој нема! Оди во едната соба никој, оди во другата …

Повеќе...

Задача

Командирот ги собира полицајците и им дава задача: – Утре, во 11:48 сите да се нацртате на плоштад, оние со дигитални саати: два пендреци, свртено столче и снешко.

Повеќе...

Карти

Влага полицаец во автобус на ЈСП и му вика на шоферот: – Дај ми 2 карти. – Зошто ти се 2 карти? – Па ако ја изгубам едната, да имам друга. – А, ако и таа ја изгубиш? – Епа, имам и месечна карта. – А, ако и месечната ја …

Повеќе...

Брзо возење

Полицаец сопира некоја госпоѓа која возела брзо: – Госпоѓо, вашите документи! – Ве молам не ме казнувајте, јас сум професорка. А полицаецот и враќа: – Е долго го чекав овој момент. Ајде сега на лист да напишете 1000 пати: „Никогаш повеќе нема да возам брзо“.

Повеќе...

Инфаркт

Полицаец се враќа порано од работа. Влегува дома и слуша чудни звуци од спалната. Влегува во спалната и ја гледа жена му како лежи гола во креветот. – Што се случува? – Ох, имав срцев удар, оди викај брза помош! Полицаецот се стрчува и го среќава малиот син. – Тато, …

Повеќе...

Станица

Некој човек го прашува полицаецот: – Извинете, знаете како да ја најдам најблиската полиција? – Ех, тоа е лесно, прашај ме нешто друго!

Повеќе...

Патриот

Некоја жена продавала кондоми во трафика и била фатена како ги дупи со игла. Полицаец ја прашува: – Зошто си ги дупела кондомите со игла? – Бидејки сум патриот. – Каква врска има тоа со патриотизам? – Го зголемувам наталитетот на Република Македонија!

Повеќе...