Дома / Вицови / Полицајски (страна 5)

Полицајски

Полициско куче

Двајца полицајци возат куче на полагање. Патем стигнуваат поп и го земаат и му викаат: – Ако положи кучево, ќе го направиме поп. Попот слегол од колата и ги прашал: – А, ако не положи, ќе остане полицаец?

Повеќе...

Поп

Запираат двјаца полицајци поп да вози кола пијан. – Попе, пред нас и право во станица. Попот тргнал да оди пред нив и едно време им вели: – Слушајте бре деца, на тие што им одам пред нив никогаш не се враќаат. – Марш, да те нема од пред нас! …

Повеќе...

Пијан шофер

Си вози еден пијан човек кола и наеднаш го запира полицаец и вика: – Извинете господине, ве молам вашата возачка дозвола. А пијаниот вика: – Не знам кој сум, не знам што сум! А полицацот вика: – А ,знаете ли кој сум јас?! – Ajдееее до кај дојде нашава држава, …

Повеќе...

Час

Полицаец запира лека кола и и вели на плавушата зад воланот: – Добар ден. Документите ве молам. – Зошто, господин полицаец? – Затоа што возевте со сто километри на час во населено место. – Каков час! Јас излегов од дома пред 5-6 минути!

Повеќе...

Костум

Полицајци се собираат во кафеана, и еден од колегите доаѓа во ултра модерен костум. Го заобиколуваат и го прашуваат: – Од каде ваков костум и од каде најде пари да го купиш? – Абе какво купување, подарок ми е. – Аман бре, кој ти подарил вакво нешто? – Жена ми. …

Повеќе...

Цреши

Влегува човек во полициска станица и на сет глас вели: вие полицајците се најглупи. На тоа се собираат сите полицајци и велат дека не е точно. Човекот им вели ќе ви поставам три прашања доколку одговорете точно не сте глупави! 1. Што е тоа мало црвено на дрво расте? Сите …

Повеќе...

Име и презиме

Сообраќаен полицаец запира автомобил. Полицаецот: Презиме? Возачот: Чие? Полицаецот: Име? Возачот: Чие? Полицаецот (замислено): Чие Чие… Кинез ли е, каков ли е…

Повеќе...

Пекара

Полицаец фаќа крадец. Немоќниот крадец го прашува полицаецот: – Може ли да одам до пекарата, ќе умрам од глад? – Оди ама веднаш да се вратиш. Полицаецот го пушта, крадецот бега и не се враќа. Наредниот ден полицаецот го фаќа истиот крадец. Крадецот му вели: – Ај те молам пушти …

Повеќе...

Споменик

Три часот по полноќ. Пијан човек, лулајќи се, приоѓа до полицаецот и го прашува: – А бе, човек можеш ли да ми кажеш каде е Рускиот споменик за да се оријентирам каде живеам?! – Пијана свиња! Не го гледаш ли тука дигнат како кур? – Ааа, ти затоа ли се …

Повеќе...

Трепкач

Седат двајца цајкани во патролна кола и едниот му вика на другиот: – Дај, види дали работи трепкачот на твојата страна. Овој погледнува и вели: – Сега работи, сега не работи, сега работи, сега не работи…

Повеќе...

Упорност

На интервју за полицајци, комисијата прашува еден од кандидатите: – Колку се два и два? – Дваесет и два. – Молам?! Колку се два и два? – Дваесет и два! – Ќе го примиме, упорен е.

Повеќе...