Дома / Вицови / Полицајски (страна 7)

Полицајски

Сопирање

Разговараат двајца другари:– Те видов како те сопре полиција, што направи?– Возев преспоро.– Мислиш пребрзо?– Да возев брзо немаше да ме сопрат.

Повеќе...

Маркс

Двајца џандари прават муабет:– Абе, слушна дека на Маркс има луѓе?– Ех што си глуп, ко прво не се вика Маркс, туку Марс, а дека има луѓе, тоа е само хипотенуза.

Повеќе...

Раса

Полицаец сопира возач.– Господине, не смеете да имате куче на предното седиште.– Ама господине полицаец, тоа е плишано куче.– Не ме занима расата, 50 евра.

Повеќе...

Бомби

Двајца полицајци нашле 3 бомби и едниот полицаец му вика на другиот:– Ајде да ги земеме, и да ги однесеме на командирот.– Чекај малце, што правиме ако пукне една?– Епа ништо де, ќе му кажеме дека сме нашле две.

Повеќе...

Гимнастичар

Некој поп продавал крстови и поминал некој цајкан и го прашува: – Колку пари ги продаваш овие плусевите?Попот запрепастен почнува да објаснува: – Чедо божје, ова не се плусеви туку крстови и тие се симболи на христијанството и би сакал и ти да купиш еден за да те чува господ. …

Повеќе...