Дома / Dimitarc

Dimitarc

Елката гори

Малиот Трпе вика на мајка му: – Мамоо елката горииии! – Не се вика гори сине, се вика елката свети. – Епа добро тогаш и завесите ти светат да знаеш.

Повеќе...