Полиција

Зауставља полицајац кумановца на автопут с’с 180 на сат и му вика:
– Па ја тебе цел д’н те чекам!
А ов’ј му вика:
– Брза колко мога…

Обиди се со

Интелект

Тројца полицајци се обидуваат да водат интелектуален разговор. Првиот вели: – Еј, абе знаете ли …