Дома / Вицови / Разно / Трчање

Трчање

Сабајлево, одам на трчање …
Мозокот:
– Слушај, ај да помуабетиме јас и ти.
Јас:
– Ајде.
Мозокот:
– Не брка ли некој?
Јас:
– Не.
Мозокот:
– Бркаме ли некого?
Јас:
– Не.
Мозокот:
– Па за кој кур тогаш трчаме?!
Срцето и плуќата:
– И ние исто се прашуваме…

Обиди се со

Манастир

Оди човек во манастир. Игуменот го прашува: – Знаеш дека во нашиот манастир држиме завет …