Дома / Вицови / Униформа

Униформа

Се враќа полицаец од работа доцна вечерта, ја соблекува униформата и таман тргнува кон спалната, жена му нежно му вели:
– Злато, ако ме сакаш, оди до тобакото, купи едно шише вино да пивнеме и ќе ти покажам чудесии во спалната…
Ја облекол тој пак униформата, оди во продавницата, а продавачот го прашува:
– Комшо, абе ти да не си ја сменил работата?
– Не бе, зошто?
– Па што си ја облекол таа пожарникарска униформа?!

Обиди се со

Заем

Трпе му вели на Цветко: – Цветко, дај ми 100 евра на заем, многу ми …