Дома / Вицови / Си биле… (страна 4)

Си биле…

Поклон

Во еден бар седат заедно еден богат и еден сиромав.Сиромавиот го прашува богатиот:– Што и купи на жена ти за роденден?– Мерцедес и 24 – каратен дијамантски прстен – одговара богатиот.– Зошто си и купил две работи?!– Па, ако не и се свиѓа прстенот, ќе се качи во мерцедесот и …

Повеќе...

Интервју

Математичар, сметководител и економист се пријавуваат за исто работно место. Менаџерот го повикува прв математичарот и го прашува: – Колку се два плус два?– Четири.Менаџерот пак прашува:– Четири, точно? Математичарот го погледнува менаџерот зачудено и вика: – Да, четири, точно.Менаџерот после него го повикува сметководителот и го прашува истото прашање:– …

Повеќе...

Слух

Чак Норис, Супермен и Брус Ли се натпреварувале кој најдобро слуша. Почнал Супермен и вика: – Спијам јас една вечер и почнав да слушам чудни звуци. Одам во една соба нема ништо, одам во друга соба и што да видам пајакот пајажина плете. На тоа Брус Ли му враќа и …

Повеќе...

Шноли

Си биле две девојчиња и се фалеле чија баба е поубава. Првото рекло:– Баба кога ќе се насмее, како сонце блеска. Второто рекло: – Баба има најубава коса и на неа има како сиви шнолки. Се уфрлило трето девојче:– Мори глупачо, тоа не се шноли тоа се вошки!

Повеќе...

Средба

Се сретнале двајца пријатели на туристичко патување во Египет. Едниот Македонец другиот Грк. Гркот изненаден:– Кај си бе човек, колку време те немам видено, баш тука кај пирамидиве да се сретнеме. Колку е мал светот!А Македонецов:– Не е светот мал, Македонија е голема!

Повеќе...

Рециклирање

Си седел некој Македонец во некој локал во Битола и си појадувал тост со маргарин и мармалад кога до него седнал некој Грк кој џвакал мастика. Македонецот го игнорирал но сепак гркот почнал да зборва: – Еј, вие тука јадите цел леб за појадок ? – Да. Гркот направил балонче …

Повеќе...

Тресење

Три деца се расправаат на кој дедо повеќе му се тресат рацете.Првото: Дедо ми кога оди во веце цела шоља ја моча.Второто: Дедо ми кога оди во веце цело веце е мокро после него.Третото со блага насмевка им вика:– Дедо ми кога оди во веце, два пати свршува.

Повеќе...

Човекојадци

Се возат Македонец, Грк и Албанец во авион и се случило несреќа и паднале од авионот во некоја џунгла, по некое време ги нашле човекојадци и им рекле:– Ако издржите по 10 работи да ви бутнеме во газот ве пуштаме на слобода. Овие се сложиле.Оди прв албанецот му бутаат 10 …

Повеќе...

Провалија

Македонец, Германец и Италијанец требало да поминат голема провалија со кола. Иде Италијанецот со најново ферари, пред дупката кочи и вика нема шанса јас да ја скокнам провалијата. Иде Германецот со најново Порше и исто така пред дупката кочи и вика неможам јас да ја поминам. Иде македонецов со фиќо, …

Повеќе...

Скокање

Се натпреварувале Македонец, Албанец и Грк кој помалку капки ќе испрска кога ќе се фрли во базен. Се фрла Албанецов и испрскал 15 капки, се фрла Македонецов испрскал 5 капки, Гркот се фрла нема капки и судиите велат: – Го молиме Гркот да го повтори скокот. Грков се фрла и …

Повеќе...

Вештерка

Си биле Американец, Французин и Македонец. Отишле во хотелска соба со некоја ќелава вештерка .Вештерката им рекла да и кажат да направи нешто што е невозможно. – Американецот рекол: Фрли се од 100-ти кат притоа да не умреш. Вештерката се фрлила и не умрела, и го изела Американецов. – Французинот …

Повеќе...

Апче

Си биле македонец, грк и албанец. Им дале апче кој најмногу ќе издржи да се измоча. Албанецот после 5 минути се измочал. Македонецот после 10 мин се измочал. А гркот од мака поцрвенал и умрел.

Повеќе...

Најголем авион

Се нашле Американец, Русин и Македонец. Сите се расправале кој од нив има најголем авион.Американецот рекол:– Во Америка што има  еден џамбо-џет кога се качуваат луѓе се качуваат цел ден… Русинот:  – Кај нас што има еден херкулест кога лета цел ден и прави сенка на Москва… А Македонецот немал …

Повеќе...