Дома / Вицови / Си биле… (страна 5)

Си биле…

Во Индија

Се нашле Македонец и Грк во Индија и Гркот на Македонецот му вели:-Леле колку е мал светот,а Македонецот му одговара:-Светот не е мал туку Македонија е голема.

Повеќе...

Поради пијанство

Полицијата во Обединетите Арапски Емирати поради пијанство апси Албанец, Македонец и Грк. Ги носат на суд и судијата пресудува:“Бидејќи не знаевте дека тука не се пие алкохол, нема многу да ве казнам. Сите ќе добиете 50 стапа по грб, но на секого ќе му исполнам по една желба во врска …

Повеќе...

Умирање

Си биле Италијанец, Германец и Македонец. Сите умреле и заминале кај Свети Петар. Свети Петар го прашал Италијанецот како умрел. Тој рекол:– Купив Ferrari, направив сообраќајка и умрев. Потоа го прашува Германецот како умрел. Тој рекол:– Купив BMW, направив сообраќајка и умрев. Потоа го прашува Македонецот и тој вика:– Јас …

Повеќе...

Џоко

Си биле Македонец,Американец и Германец. Отишле во некој хотел да спијат.Американцов на 1 спрат,Германецов на 2 спрат и Македонецов на 3 спрат.Пошол кај Американецов некој и му рекол: – Јас сум Џоко со синото око и Американецов избегал. Отишол кај Германецов и му рекол: – Јас сум Џоко со синото …

Повеќе...

Медицина

Си биле американец,германец и македонец. Се фалеле за медицината во нивната земја.Американецот рекол:кај нас кога ќе се роди дете без рака му клаваме вештачка и станува кошаркар.Германецот рекол:кај нас кога ќе се роди дете без нога му ставаме вештачка и  станува фудбалер.Македонецот рекол:кај нас кога ќе се роди дете без …

Повеќе...

Келавата вештерка

Си биле македонец, албанец и американец и решиле да отидат кај келавата вештерка да видат дали можат да ја надмудрат. Тргнале накај шумата и по патот сретнале некој човек кој бил исплашен и трчал од став. Тој им рекол да не одат кај нејзе бидејки ќе ги изедела но овие …

Повеќе...

Пцуење

Се одржал натпревар во пцуење. Учествувале Гркот, Американецот и Македонецот.Излегол американецот на сцената и пцуел 2 часа. Гркот пцуел пцуел  3 часа. Излегувајќи Македонецот на сцената се сопнал од каблите и пцуел на нив  5 часа. Отишол и рекол :  -Може ли да почнам?

Повеќе...

Вера

Си биле Христијанец ,Муслиманец и Будист и се карале чија вера е посилна така докажувајки се договориле да се фрлат од зградата и кој ке биде спасен од нивниот бог таа вера е најсилна…Се фрлил Муслиманецот почнал да вика Алах Алах, но Алах не му помогнал па така паднал и …

Повеќе...

Натпревар

Отишле Американец, Грк и Македонец во поле и се натпреварувале кој може да украде најмногу тикви. Американецот рекол: Јас можам да украдам две! Е како? – го прашале. Тој рекол: Едната тиква во една рака, другата тиква во другата рака. Гркот рекол: Јас можам да украдам три тикви! Како? – …

Повеќе...

Незгодно

Се нашле во втората светска војна босанец и германец и се прашувале кој паднал повеќе во незгодно.Германецов: нас кога не седнаа на маса да јадиме грав јас го изедов и тие пак ми ставија да јадам  јас пак го изедов тие пак ми ставија и  ми падна едно незгодно.Босанецот: тоа не е ништо, а бе …

Повеќе...

Духот со модрото око

Си биле Македонец, Грк и Французин и отишле во хотел да спијат. Секој спиел во посебна соба и наеднаш кај Гркот на врата тропа некој и влегол и рекол јас сум духот со модрото око и Гркот се уплашил и се фрлил од прозор.  Потоа некој чукнал на врата кај …

Повеќе...

Крали Марко

Си биле  Канаѓанец, Французин, Енглез, Персијанец, Грк, и Македонец и сега имало многу публика и сите требале да кажат нешто и публиката да им даде аплауз и излага прв Французинов и вика Ајфелова кула и сите аплауз му дале излага врот Англицанецов и вика кралица ЕЛИЗАБЕТА и сите аплауз му …

Повеќе...

На пуст остров…

Потонува брод во Тихи океан и се спасуваат неколку групи на луѓе: 1. Двајца французи и една французинка – уживале во сексот сите тројца одеднаш до бесвест. 2. Двајца германци и една германка – германците имале строг распоред кој кога ќе биде со германката, а кој ќе лови.

Повеќе...

Најголема зграда

Се натпреварувале Македонец, Русин и Американец каде има најголема зграда. Одат кај Американецов и прашуваат уште колку и вика:"Уште 2 сати!!" Одат кај Русинов и прашуваат уште колку, а тој вика:"Уште 4 сати!!" Одат кај Македонецов, сретнуваат некоја трудна жена и Русинов ја прасува уште колку, а таа вика:"Уште 4 …

Повеќе...