Единици

Си биле Македонче, Ромче, Албанче и Турче и добиле единици по македонски јазик. Наредниот ден ги носат тетратките со оценките кај татковците.
Македонецот му вели на детето:
– Ништо сине, ништо. Ти учи си англиски!
Турчинот пак му вика на детето:
– Ништо, во Турција нема да ни треба македонскиот јазик.
Албанецот:
– Ништо, уште малку Македонија ќе стане двојазична земја, ти учи си албански и германски.
А Ромот почнал да го брка малото ромче со клоци:
– Нозете ќе ти ги скршам! Македонците ќе се иселат во Италија, Албанците во Германија, Турците во Турција – само ние ќе останеме во оваа држава, а ти единица ми носиш по македонски!

Обиди се со

Страшен пајак

Си биле Брус Ли, Чак Норис и Драган Вучиќ се натпреваруваат кој ќе го избрка …