Течно

Преживеале Американец, Русин и Македонец бродолом. Заглавиле на некој пуст остров и немале што да јадат. Американецот прв рекол:
– Еве, јас ќе се жртвувам прв за да преживееме, исечете ми ја ногата.
Му ја отсекле ногата, ја испекле и јаделе сите.
По неколку дена, Русинот се понудил втор и ја дал раката.
Му ја отсекле, ја испекле и пак јаделе сите.
Поминале уште неколку денови и му доаѓа редот на Мекедонецот, а он почнува да дрка.
Го гледаат другите и го прашуваат:
– Што ти е ненормален, што правиш?
– А доста беше скара, да преминеме на нешто течно.

Обиди се со

Страшен пајак

Си биле Брус Ли, Чак Норис и Драган Вучиќ се натпреваруваат кој ќе го избрка …