Дома / Вицови / Политички (страна 3)

Политички

Телефонски повик

Кралицата Елизабета, Обама и Иванов заедно отишле директно во пеколот. По некое време, Кралицата рекла: – Ми недостасува Англија. Сакам да се јавам и да видам што прават сите луѓе таму. Завртила, разговарала 5 минути и го прашала Ѓаволот колку должи. – Пет милиони фунти, рекол тој, Елизабета напишала чек …

Повеќе...

Приказна

– Тато, раскажи ми приказна за добра ноќ! – Слушај, сине. Во едно демократско царство си живееше еден пратеник. Тој беше сиромашен, но чесен. И тој пратеник сакаше да направи нешто добро за луѓето… – Тато, да знаеш дека долго време нема да можам да заспијам, ако ме тераш да …

Повеќе...

Пушење

Влегува министерот во кабинет, ги гледа советниците и почнува да им се дере: – Нели ви кажав, за време на работа пушењето е забрането!!! – А кој работи?

Повеќе...

Институт

Разговараат двајца вмровци: – Каде работиш, пријателе? – Во Институт за заразни и паразитни болести. – Како зараза или како паразит?

Повеќе...

Голем број

Дошол вмровец на контрапротест на ГДОМ, а на нозете имал чевли број 55. Кога го прашале од штабот зошто дошол во толку големи чевли, тој им рекол: – Па нели рековте да дојдеме во што поголем број?

Повеќе...

Избори

МАКЕДОНИЈА последни избори: На избирачко место доаѓа средновечен човек да гласа. Како што е редот дава документ за идентификација зема ливче, гласа, го става во кутија. Прашува кој е претседател на Комисија на тоа избирачко место. Се јавува еден господин: – Јас сум претседател ! – Ќе може ли да …

Повеќе...

Исповед

Политичар отишол на исповед. Попот го прашува: – Каков грев имаш, чедо? – Много сум алчен, оче! – Тоа е голем грев! Треба да се избавиш од него! – А како да го направам тоа? – За почеток, сега кога ќе излезеш од црква дај 20 евре на првиот кој …

Повеќе...

Компромис

Разговараат двајца службеници: – Денес му поставив ултиматум на шефот: „Или ќе ми ја зголемиш платата, или ќе ја напуштам фирмата“. – И, како заврши разговорот? – Постигнавме компромис. Ниту тој ми ја зголеми платата, ниту јас ја напуштив фирмата.

Повеќе...