Дома / Вицови / Политички (страна 2)

Политички

Тајна

Му прават интевју на некој сточар во планинско село кој имал 100 години: – Кажете ни, која е вашата тајна за долг живот? – Епа прво, работам на планина на чист воздух и тоа ме прави здрав и како второ веќе 100 години јас им кажувам на говедата што да …

Повеќе...

Статистика

Од Македонскиот државен завод за статистика соопштуваат: – Според податоците кои ги анализиравме, заклучивме дека просечниот Македонец живее два пати подобро! Трпе прашува: – Споредено со која година? – Со следната.

Повеќе...

Интервју

– Господине пратеник, ќе дадете ли интервју за нашиот весник? – Времето ми е пари! – Ве разбирам, од редакцијата ми дадоа 500 евра за оваа задача. Да се договориме, 350 евра за вас а 150 за мене. – Може! А која е темата? – За мито и корупција!

Повеќе...

Избори

Двете прашања што го измачуваат човештвото: 1. Дали постои живот после смртта? 2. Дали постои асфалтирање после избори?

Повеќе...