Дома / Вицови / Политички (страна 10)

Политички

Лажов

Секретарката му кажува на Никола Груевски:– Тука е еден новинар, сака изјава.– Ма нека одат у бестрага тие чкрабала, стално ме прават лажов.– Па, што да му кажам?– Кажи му дека не сум тука.

Повеќе...

Буш – Бранко

Џорџ Буш дошол на посета во Македонија и како што е редот Бранко го однел на прошетка низ Скопје, се шетале, муабетеле и само гледаат човек како моча на улица, Буш извадил пиштол и го убил човекот. Бранко изнервиран го прашал зошто го убил човекот. Буш ладнокрвно му одговорил:– Епа …

Повеќе...

Љубчо и Бранко

Отишле Љубчо и Бранко на гости кај Буш во Америка, ги седнале на голема маса и почнале да принесуваат порцелански чинии. Ги видел Бранко чиниите, грабнал една и ја пикнал под пазуви. Арно ама, го видела тоа жена му на Љубчо и му шепка:– Абе, Љубчо, види го Бранко здипли …

Повеќе...

Слободан Милошевиќ

После смртта, Слободан Милошевиќ оди во чистилиштето и се сретнува со Св. Петар кој му вика:– Кај тргна бре Слободане?Слободан, чврсто убеден, со нареднични став:– Во рајот, каде инаку? – Море каков рај, ти одиш право во пеколот! (Луто му одговорил Св. Петар) И Слободан отишол во пеколот. После неколку …

Повеќе...

Ти седни!

Оди Никола Груевски во познат локал, седнува со своите телохранители на едно од сепарињата, доаѓа келнерот и ги прашува што ќе се напијат. Премиерот му вика : Ти седни те молам.. Келнерчево си седнува, а телохранителите го стануваат и му викаат: Три средни идиоте!!!

Повеќе...

Кил Бил

Зошто Бил Клинтон веќе не е претседател на Америка?– Само заради една анкета:"Дали би спиеле со Бил Клинтон"?– 82% одговориле – никогаш повеќе!

Повеќе...

Грчка работа

Чекаат македонците цел ден пред грчка амбасада. Излегува амбасадорот и овие му се жалат: – Ај бе цел ден чекаме, нема смисла, побрзо може ли? – Доста бе, ќе чекате! -И ги мава со камшик. После некое време пак излегува, а овие пак се жалат: – Де бе стварно нема …

Повеќе...

Вентилатор

Починал некој човек и чекајќи ред кај Свети Петар, забележал многу ѕидни часовници во ходникот. Кога дошол на ред го прашува Св.Петар:– А бе, што оволку часовници?– Е па според брзината на вртењето на казалките, гледам колку се краде во секоја земја.– А Македонија не ја гледам?– Е, часовникот за …

Повеќе...