Дома / Вицови / Политички (страна 5)

Политички

Временска зона

Медведев му се јавува на Путин: – Владимире, овие временските зони многу се заебени, дај да ги смениме. – Зошто бе Медведев? – Вчера се јавувам во Јапонија да му честитам роденден на Јапонскиот претседател,а тој ми вели дека му бил вчера. – Добро, ама тоа не е добра причина …

Повеќе...

Гласање

Груевски, Саркози и Берлускони патуваат со авион и пилотот им вика: – Ни снема гориво, но имаме само еден падобран, како ќе успееме. – Ајде да гласаме! – вели Груевски. Сите се согласаат! Гласаат и победува Груевски. Си го зема падобранот, и се фрла. Берлускони му се врти на Саркози …

Повеќе...

Предизборна кампања

Министерот за финансии и премиерот се шетаат низ еден град во една далечна безимена држава за време на предизборна кампања и доаѓаат до една градинка. Воспитувачката им се жали како нема услови во градинката, треба да им се обнови игралиштето, да им се подобри храната и сл… Премиерот се врти …

Повеќе...

Невработеност

Со гордост може да кажеме дека невработеноста двојно се намали. Причина за тоа е иселувањето на пола од невработените во странство за да работат.

Повеќе...

Остваруваме

За покривање на дупките во фондот за пензиско-инвалидско осигурување владата воведе нови собракајни правила: – Личности постари од 58 години смеат да ја минуваат улицата и кога семафорот показува црвено. – Личности постари од 63 години мораат да ја минуваат улицата на црвено. Остваруваме! Влада на РМ.

Повеќе...

Рачно

Во некое македонско министерство снемало струја, па министерот се појавил пред службениците и им наредил:– Денес сe ќе правите рачно.И тогаш сите извадиле по еден шпил карти.

Повеќе...

Пари

Човек си оди накај дома, и крадец му става пиштол на глава и му вели: – Дај ми ги твојте пари! – Господине, јас сум важен член на владата на РМ! – Епа во тој случај, врати ми ги парите!!!

Повеќе...

Цариник

Некој цариник умрел и правец кај Св. Петар. Додека Св. Петар се мислел каде да го испрати цариникот му вика:– Па јас би на граница, ако може.

Повеќе...

Вести

Влегува советникот во канцеларијата на Груевски. – Господине премиер имам две нови вести, со која да почнам?– Па ајде со поубавата. – Да, ама и двете се лоши!

Повеќе...

Саат

Отишол Грујо во посета на македонските војници во Авганистан и го прашува еден од војниците:– Војниче, колку е часот?– 1 и 45, одговорил војникот.– Е мој војниче не се одговара така, требаше вака да ми одговориш: “Благодарение на владата на РМ сега е 1 и 45”.Никола го прашува другиот војник:– …

Повеќе...