Патарина

Во банка:
– За што земате кредит?
– Ќе возиме до Штип, на пастрмајлија…

Обиди се со

Кујна

Цветко го прашува Трпе: – Трпе готвиш ли ти дома? – Не, Трпана ми забрани …