Дома / Вицови / Плавуши (страна 5)

Плавуши

Кечап

Седат две плавуши во сендвичара, јадат хамбургери и едната и вели на другата: – Сакаш бел или црвен кечап?

Повеќе...

Љубовник

Прашуваат плавуша: – Кој е поважен за вас, мажот или љубовникот? – Мажот! Без него не можам да си го замислам животот со љубовникот.

Повеќе...

Возачка

Сопира сообраќаен полицаец плавуша и ѝ бара возачка дозвола. – Тоа е она со розева боја и што има моја слика? Да и одговара полицаецот и ѝ ја бара и сообраќајната дозвола. – А плавушата зачудена: – Леле, пак алко-тест?

Повеќе...

Искушение

Си седат две другарки плавуши и си разговараат и едната вели: – Го изневерив маж ми на кожната столица и сега имам грижа на совест и сакам да ја продадам! Како ме советуваш? – Ако гледаме така, мене ќе ми останат само лустерите.

Повеќе...

11ти октомври

Се шетаат две плавуши низ град и едната ја прашува другата: – Што се случило на 11ти октомври? – Аааа, не знам по Партизанска доаѓав.

Повеќе...

Букет цвеќиња

Разговараат две плавуши, и едната и вика на другата: – Вчера маж ми ми остави букет цвеќина и замина, ми рече „кога ќе се исушат цвеќињава, јас ќе дојдам кај тебе“ А другата: – Ооо па тоа е прекрасно! – Да, прекрасно, ама цвеќињата се вештачки.

Повеќе...