Дома / Вицови / Плавуши (страна 20)

Плавуши

Пливање

Се возат во кола две плавуши и едната здогледува друга плавуша на сред поле како весла кајче и и вели на оваа до неа:– Гледај колку е глупава!– Ах да знаев да пливам ќе отидев и ќе ја отепав таму.

Повеќе...

Светло

Разговараат две плавуши: – Да видиш што сум открила, ја гледаш онаа коцка на ѕидот? Притисни ја. (се пали светло).– Како си открила такво нешто, то е феноменално откритие. – Ма не тоа, притисни пак (се гаси светлото).– Па каде исчезна? – Е тоа сум открила. Го отвора фрижидерот и …

Повеќе...

Плавушите не се глупави

8000 плавуши организирале конвенција под наслов "Плавушите не се глупави". На конвенцијата присуствувале делегати од различни области со цел да се уверат дека Плавушите не се глупави…Лидерката: Се собравме овде да докажеме дека Ние не сме глупави, и убедена сум дека ќе ви го докажеме тоа. Повикува една плавуша да …

Повеќе...